Särkänniemi sluit thrill ride Hurricane

Het Finse pretpark Särkänniemi neemt afscheid van haar thrill ride Hurricane. De zogenaamde Supernova-attractie, gebouwd door het Nederlandse bedrijf Mondial, verlaat na meer dan 25 jaar het park. Later dit seizoen zal het park een vervanger openen.

 

Deze winter nam het Finse pretpark Särkänniemi afscheid van de meer dan 25 jaar oude thrill ride Hurricane. Deze Supernova-attractie, gebouwd door het Nederlandse bedrijf Mondial, moet plaatsmaken voor een nieuwigheid die later aangekondigd zal worden.

 

 

De Supernova lijkt een beetje op een topspin, maar is dit niet. De armen van deze attractie bewegen afzonderlijk van elkaar, waardoor er bewegingen gemaakt worden in alle richtingen. In vergelijking met de Roll Over, ga je bij deze versie niet ondersteboven.

 

Nieuwe attractie

Welke nieuwe attractie het park dit jaar zal openen ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag blijft afwachten. Het park begon een teasercampagne waarin de werknaam Boom gebruikt wordt.

 

 

Bron en foto: Särkänniemi