Liseberg bouwt nieuwe darkride voor 2020

In november 2018 kondigde Liseberg aan dat Kaninlandet, Liseberg’s kinderzone, zou worden uitgebreid in 2020. De uitbreiding betekende de bouw van een darkride. Liseberg presenteerde onlangs met trots “Underland”, de ondergrondse wereld van de konijnen.

 

De darkride zal gasten ondergronds brengen om de geheime wereld van de konijnen te ervaren. Het wordt de grootste investering in het familiesegment sinds de bouw van Kaninlandet (Het Konijnland) in 2013.

In totaal wordt er 200 miljoen Zweedse kronen (kleine 19 miljoen euro) geïnvesteerd in het kindergebied. Drie kwart hiervan zal gaan naar de bouw van de nieuwe darkride. Deze zal gebouwd worden op de plaats waar vroeger het kindertheater zich bevond.

“Sinds het Konijnenland in 2013 is gebouwd, moeten onze gasten de personages bovengronds leren kennen. Wat de konijnen ondergronds hebben gedaan, was tot nu toe een geheim,” zegt David Schofield, Creative Director bij Liseberg.

Underland wordt de 14e attractie in het kindergebied en de eerste darkride die Liseberg in meer dan 40 jaar zal bouwen.

“Met de introductie van Valkyria in 2018 moesten we een oude kinder-darkride Sagoslottet (het sprookjeskasteel) verwijderen. We hebben onze gasten beloofd dat we deze zouden vervangen door iets groters en beters. Dat is wat we nu doen. Met de nieuwe darkride Underland zullen we nieuwe normen stellen voor dit soort ervaringen in Zweden,” aldus Andreas Andersen, CEO & President van Liseberg.

Underland zal een budget krijgen van 150 miljoen Zweedse Kronen, omgerekend zo’n 14 miljoen euro. De attractie werd bedacht door Liseberg en Quarry Fold Studio uit England. De bouwer van de attractie en de leverancier van het ritsysteem is Gosette SRL, uit Italië. De thematisering wordt voorzien door P&P Project uit Nederland en de animatronics worden gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Lifeformations.

De darkride wordt 190 meter lang en een ritje zal 3 minuten en 20 seconden duren. Op het parcours zullen 18 voertuigen rondrijden waar telkens 4 personen in kunnen zitten. De karretjes rijden rond aan een snelheid van 4 kilometer per uur, wat een totale capaciteit maakt van 850 personen per uur.

 

 

Bron: Liseberg