Ontdek Mundo Animalia in het Speelgoedmuseum

In Mundo Animalia kan je dieren ontdekken zoveel je maar wil. Van de schattige koala’s, over de grootste familie panda’s die samen leven in een zoo, tot de heldhaftige leeuw die lekker lui ligt te rusten onder een boom.

 

Mundo Animalia is de vierde presentatie die de familie Stroobants opbouwt op basis van hun Playmobilcollectie. Dieren zijn alomtegenwoordig bij Playmobil, paarden waren er bijvoorbeeld al vanaf het begin. Wanneer Playmobil in 1978 voor het eerst een boerderij en een circus uitbrengt, krijgen die paarden het gezelschap van o.a. koeien, varkens, olifanten en leeuwen.

Die dierenfamilie groeide zienderogen. Je kan haast geen dier bedenken of Playmobil heeft er een miniatuurversie van. Die rijke Playmobil-dierenwereld kan je vanaf nu bewonderen in het Speelgoedmuseum.

‘Mundo Animalia’ vind je in Mechelen, Nekkerspoelstraat 21 (op de eerste verdieping van het Speelgoedmuseum). Het park is alle dagen geopend van 10 tot 17 uur (sluitingsdag: maandag).

Flaneer langs de flamingo’s, zetel je voor de zebra’s, trippel langs de tijgers of paradeer met de pauw. Maak een rit door het safaripark in je eigen auto of in onze luxueuze safaribus onder begeleiding van een ervaren safarirancher.

Voor een hapje en een drankje kan je terecht in een van onze horecapunten. Ondertussen leven de kinderen zich uit in onze speeltuin.

Heb je genoeg dieren gezien? Wil je wel wat actievers? Steek de straat over voor een bezoek aan ons uitgebreid paardendorp en bijbehorende paardrijclub. Onze ervaren trainers en begeleiders staan klaar om je te laten kennismaken met een van onze vele raspaarden. Een eerste kennismakingsrit of direct een tochtje cross country? Het kan allemaal bij ons.

 

Let op: dit alles is enkel voor mensen tot 7,5 cm groot.