Heide Park sluit opnieuw klassieke thrillride

Het Duitse Heide Park sluit dit jaar opnieuw één van haar klassieke thrillrides. Ditmaal is het de Round up attractie Huracan die verwijderd wordt uit het aanbod. Met de sluiting van deze attractie daalt het aantal attracties in het Maya Tal gedeelte naar drie.

 

De laatste jaren sloot Heide-park al heel wat attracties. De meeste van deze attracties hadden een behoorlijke leeftijd van gemiddeld 30 jaar. Zo nam men al afscheid van de topspin Aqua Spin, de flipper attractie Lady Moon en Enterprise El Sol. Dit jaar wordt afscheid genomen van de Round up attractie Huracan. Hierdoor blijven in het befaamde Huss hoekje amper drie attracties over.

Al deze gesloten attracties werden gebouwd door de Duitse fabrikant Huss, vandaar ook de bijnaam “het Huss hoekje “onder de pretparkfans. Het gebied heet officieel Maya Tal en is gelegen naast de houten achtbaan Colossos, die na een stilstand van twee jaar, dit jaar volledig gerenoveerd en heropend wordt.

Het park vertelt in een reactie dat het sluiten van Huracan een gevolg is van het feit dat reparaties meer en meer tijd in beslag nemen en de onderdelen schaarser worden. In het gebied blijven nog twee Huss rides over, een breakdance en een Magic attractie. Verder staat hier ook een zweefmolen van Zierer.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Bob Van Dyck