Heel wat vernieuwingen te ontdekken in Movie Park Germany

Nog meer entertainment, actie en filmtastische belevenissen voor de hele familie. In 2019 rolt Movie Park Germany de rode loper uit voor een seizoen boordevol nieuwigheden! In mei opent het nieuwe PAW Patrol-themagebied ‘Adventure Bay’ met prachtig gedetailleerde attracties en interactieve elementen. Maar de bezoekers kunnen dit seizoen ook genieten van de nieuwe LOONEY TUNES 4-D film met Wile E. Coyote en Road Runner, een herzien showconcept, en ook de populaire ‘Bermuda Triangle’ wordt omgebouwd naar de geheimzinnige ‘Area 51 – Top Secret’. Op 29 maart opent het park zijn deuren weer.

 

De hele familie kan genieten van het nieuwe PAW Patrol-themagebied ‘Adventure Bay’, gewoon beestachtig goed! De Nickelodeon-serie rondom de geliefde hondenhelden wordt met nieuwe attracties en interactieve elementen tot leven gewekt. ‘PAW Patrol is de afgelopen jaren steeds populairder geworden’, zegt directeur Thorsten Backhaus. ‘Vandaar dat wij zeer verheugd zijn dat we voor de serie een eigen themagebied kunnen inrichten. De bouw draait al sinds de winter op volle toeren.’ Tijdens de nieuwe ‘PAW Patrol Adventure Tour’ kan de hele familie genieten van een snelle offroad-rit met de vierpotige helden. Zowel ouders als kinderen kunnen van de rit genieten in de zes bekende reddingsvoertuigen, bijvoorbeeld de brandweerwagen van Marshall of de bulldozer van Rubble. Fans kunnen op de nieuwe PAW Patrol-kinderspeelplaats in beachstijl helemaal onderduiken in de wereld van Zuma de labrador en de buldog Rubble. Daarnaast kunnen de gasten genieten van nog meer highlights in de geheime commandocentrale van de geliefde welpen. In de voet van de 15 meter hoge toren is een fotopoint en een meet & greet-gebied ingericht. Aan het strand van ‘Adventure Bay’ kunnen de jonge bezoekers zich bij ‘Zuma’s Zoomers’ verheugen op een rit met een luchtkussen.

 

De kwaliteitsstrategie van Movie Park Germany is gericht op de lange termijn en zorgt steeds voor spannende nieuwe attracties. Deze zomer wordt een klassieker van nieuwe glans voorzien, de waterattractie ‘Bermuda Triangle’ is op de schop gegaan. De door zijn afmetingen en mix uit darkride en waterbaan in Europa unieke attractie, vertelt een nieuw verhaal rondom de geheimzinnige ‘Area 51’ aan het Groom Lake in de woestijn van Nevada. ‘De waterattractie behoort tot de oudste en meest geliefde attracties in het park. Ook veel van onze trouwe bezoekers waren toe aan wat nieuws. Passend bij een warme zomer bieden we onze gasten met ‘Area 51 – Top Secret’ de juiste verfrissing’, vertelt Manuel Prossotowicz (Director Marketing & Sales) met een knipoog. De bezoekers kunnen zich verheugen op een door IMAscore zelf gecomponeerde muzikale identiteit en talrijke effecten. Het idee en concept komen uit de eigen creatieve afdeling van Movie Park Germany, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het team van IMAmedia. De attractie gaat terug naar de vroege jaren 50. Het militaire terrein rondom Area 51 is voor de bevolking één groot geheim, de geruchten over bovennatuurlijke levensvormen rond Groom Lake worden steeds luider. De regering van de VS wil laten zien dat er niets aan de hand is en nodigt de bevolking uit voor een open dag op de militaire basis. Hoeveel waarheid er achter de geruchten schuil gaat en welke geheimen Groom Lake nog meer verbergt, kunnen de bezoekers zelf ondervinden tijdens de geheimzinnige reis. Deze attractie blijft tot juni gesloten vanwege uitgebreide renoveringen en vernieuwingen. De opening staat gepland voor begin van de zomervakanties.

‘Back to the roots’ voor de Roxy 4-D bioscoop. Want twee oude bekende maken aan het begin van het seizoen hun comeback. Met de nieuwe film ‘LOONEY TUNES 4-D starring ROAD RUNNER and WILE E. COYOTE’ brengt Movie Park Germany de geliefde figuren terug op het scherm. Dit is genieten puur voor zowel fans van tekenfilmklassiekers ‘LOONEY TUNES’ van Warner Bros., maar ook voor hen die de tijdloze humor nog niet kennen. Zoals altijd jaagt Wile E. Coyote vastbesloten, maar ook tevergeefs, in de woestijn op Road Runner. Dankzij high-definition en digitale 3-D met immersieve special effects worden de bekende LOONEY TUNES-karakters tot leven gewekt en nemen ze de gasten mee op hun waanzinnige avonturen. Wile E. Coyote bouwt absurde en complexe vallen en smeedt snode plannen om Road Runner eindelijk te pakken te krijgen.

Het grootste filmpark van Duitsland blijft bij de street entertainment en shows trouw aan zijn slogan: ‘Hollywood in Germany’. Als u over de Hollywood Boulevard loopt komt u de al bekende walking acts tegens zoals Marylin Monroe en Elvis, maar ook nieuwe zoals de slapstick stars de Dikke en de Dunne. U zult zich geen minuut vervelen. ‘Dit seizoen zorgen nog meer kunstenaars, look-alikes en street entertainment ervoor dat de gasten zich als in een film wanen’, aldus de directeur. Bovendien is de stuntshow ‘Crazy Cops New York’ voorzien van een paar nieuwe elementen. ‘De tribune is voorzien van een nieuwe lik verf, maar ook de verhaallijn van de stuntshow is doorontwikkeld en ontvangt de toevoeging ‚De kameleon’. De toeschouwers kunnen zich verheugen op nieuwe stunts, voertuigen en een geheel vernieuwde show.’ Bovendien is van mei tot september de jetski-show van het Folco-team weer te bewonderen.

Maar ook op culinair gebied zijn er veranderingen in het park, het restaurant ‘Pizza & Pasta’ is veranderd. De straat voor het restaurant wordt verhoogd en voorzien van zitmogelijkheden, zodat de gasten hier in de toekomst gezellig kunnen eten. De gevel en het binnenplein van het restaurant zijn voorzien van een nieuw kleurconcept en nieuwe decoraties.

En op een aantal geselecteerde dagen per jaar kunnen de gasten genieten van een extra portie actie tijdens de verschillende, afwisselende events die in het park zullen plaatsvinden. ‘Afgelopen jaar was de Cosplay Day een succes bij onze bezoekers. Vandaar dat we ook dit jaar weer veel gekostumeerde artiesten uitnodigen die in de huid van film- en gamehelden kruipen om op 15 juni voor een spannend evenement te zorgen’, legt Thorsten Backhaus uit. Bovendien kunnen de bezoekers weer uitkijken naar de Pyro Games, een uitzonderlijk vuurwerkduel, of evenementen zoals de cheerleading championships. En als afsluiting is er natuurlijk weer onze oktober-highlight, al 21 jaar ons Halloween Horror Festival. Ook dan zullen ruim 280 monsters weer voor de perfecte griezelstemming zorgen. Afgelopen jaar kende Movie Park Germany met het 20e jubileum van het evenement al de sterkste herfst sinds 2000 en hebben we alweer voor het derde jaar op rij een nieuw bezoekersrecord kunnen noteren. ‘We hebben nu al talrijke ideeën voor dit jaar en kunnen nauwelijks wachten om ze te verwezenlijken. Het Halloween Horror Festival is ook voor ons elk jaar opnieuw een highlight’, vertelt Manuel Prossotowicz die met zijn team de creativiteit ook dit jaar weer de vrije loop laat.

‘Met een mix aan nieuwe attracties en veel entertainment heeft Movie Park Germany zich ook dit jaar weer ten doel gesteld families een dag als in een film te bieden’, vat directeur Thorsten Backhaus samen. Hierbij passen de verschillende familievriendelijke kwaliteitslabels die het park in 2018 heeft ontvangen, Movie Park Germany heeft bijvoorbeeld alweer het predicaat Gold (nr. 1 onder de vrijetijdsparken) gekregen van de Welt am Sonntag en Service Value. In de grote Duitslandwijde test van Focus Money heeft het park als vrijetijdskampioen het predicaat ‘Uitstekend’ gekregen.