Uitgelicht: Schwur Des Kärnan – Hansa-Park

Schwur Des Kärnan is de eyecatcher van het Duitse Hansa-Park. Deze achtbaan heeft een verticale lifthill, die verborgen zit in een metershoge toren. In deze 79 meter hoge toren zit een speciaal vrijeval element verscholen.

Schwur Des Kärnan werd geopend in 2015 en werd meteen de duurste investering van Hansa-Park. Voor de bouw van de achtbaan werd beroep gedaan op het Duitse bedrijf Gerstlauer, dat al meerdere achtbanen voor het park mocht bouwen.

Deze achtbaan is van het type Infinity coaster en behaalt een snelheid van 127 km/h. De tracklengte bedraagt 1235 meter en de hoogte 73 meter. De rit begint met een verticale lifthill, waarop je even een vrijeval maakt. Vervolgens volgt een verticale afdaling van 63 meter. Tijdens de rit ga je doorheen een inversie, namelijk een heartline Roll.

 

 

De baan kreeg eigen themamuziek gecreëerd door IMAScore. Achter de baan schuilt een heel verhaal, dat je hier kan lezen.