Efteling onthult interactieve scenes voor de Oude Tufferbaan

De Efteling is druk bezig met de metamorfose van hun Oude Tufferbaan. Aan het parcours worden nieuwe, interactieve scènes toegevoegd die bezoekers kunnen aansturen met de toeter van de wagentjes. Het park kwam met enkele tekeningen naar buiten over hoe de taferelen er moeten gaan uitzien.

 

De Efteling zet ook dit jaar groots in op onderhoud van hun attracties. Zowel de Oude Tufferbaan als Carnaval Festival zijn voor een paar maanden gesloten voor een make-over. Voor de Oude Tufferbaan trekt het park 1,8 miljoen euro uit voor een volledig nieuw ritsysteem, nieuwe autootjes, nieuwe muziek én interactieve elementen tijdens de rit. In totaal wordt de baan voorzien van vier interactieve scenes, die kunnen aangestuurd worden met de ingebouwde claxon van de nieuwe wagentjes.

Zo passeer je straks langs een Hollands landschap waar je door te toeteren hazen ziet opspringen. Dan rij je verder en zie je een gecrashte auto die op een krik balanceert. Op deze auto zitten verscheidene kippen die je niet mag laten schrikken, anders wankelt de wagen. Nog een beetje verder vind je een melkkar die ook instabiel staat. Ook hier kunnen de kippen er misschien voor zorgen dat de kar omvalt. Tot slot passeert je auto nog een vogelverschrikker. Ook hier zijn weer kippen te vinden en begint de vogelverschrikker te draaien als je de naar de kippen toetert.

De vernieuwde attractie moet op 20 april terug openen voor het publiek.

 

 

Bron en foto’s: Efteling Blog