Eerste nieuwe achtbaan Tivoli Gardens bijna klaar voor opening

Tivoli Gardens trakteert haar bezoekers op twee nieuwe achtbanen in 2019. De eerste achtbaan wordt er eentje voor de jongste bezoekers en is bijna volledig opgebouwd. De tweede, grotere achtbaan, zal geopend worden rond de kerstperiode.

 

Het vijfde best bezochte pretpark van Europa, Tivoli Gardens, gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen, opent dit jaar twee gloednieuwe achtbanen. Deze zullen echter geen aanbodtoevoegingen zijn, maar ze vervangen twee oudere exemplaren die het park ondertussen verlaten hebben.

De eerste achtbaan is Karavanen. Deze kinderachtbaan werd geleverd door het Duitse bedrijf Zierer en is van het type Force Zero. Deze baan vervangt de oude Karavanen, die eveneens gebouwd werd door Zierer. De opening van deze achtbaan is gepland voor 4 april 2019. Het lijkt er op dat de eerste testritten weldra kunnen plaatsvinden, op foto’s is echter te zien dat de attractie bijna klaar is.

De tweede nieuwe achtbaan wordt Mælkevejen. Dit wordt een Powered Coaster gebouwd door de Duitse fabrikant Mack rides. Deze zal de oude Odinexpressen vervangen, wat eveneens een Powered Coaster was van dezelfde fabrikant. Mælkevejen staat gepland om rond Kerstmis van 2019 te openen in Tivoli Gardens.

 

Bron: Tivoli Gardens

Foto’s: Coasterclub Denmark