Eerste baandelen van Fury aangekomen in Bobbejaanland

In Bobbejaanland is deze ochtend een speciale levering toegekomen: de eerste baandelen van hun spectaculaire achtbaan Fury. Op foto’s is te zien hoe de oranje track en bijhorende supports bij de fabrikant geproduceerd worden.

 

Het Belgische pretpark Bobbejaanland opent in juni een spectaculaire triple-launch achtbaan: Fury. Na de voorbereidende grondwerkzaamheden zijn vandaag eindelijk de eerste baandelen in het park toegekomen. Dat is te zien op foto’s die Bobbejaanland eerder vandaag deelde. Opmerkelijk is ook dat de baan een oranje kleur heeft in plaats van een rode kleur, die initieel op de concept-arts te vinden was.

“Voorlopig loopt de bouw nog perfect volgens schema, komende dagen verwachten we nog een aantal leveringen vanuit Duitsland.”, aldus directeur Yves Peeters. “Na de verstevigingswerken in de grond – er werden meer dan 400 betonnen steunpilaren van 14 meter diep gebouwd – kunnen we nu dus echt beginnen aan de constructie van de baan.”

Verder reisde de directie eind februari ook af naar de Duitse fabrikant Gerstlauer, waar de laatste hand aan de baandelen en supports wordt gelegd. “Gezien de strakke timing voor opening, is het voor ons belangrijk om het productieproces van dichtbij op te volgen. Een bezoek aan de fabriek is daarvoor noodzakelijk”, vertelt Yves Peeters. “Bovendien werden tijdens dit bezoek ook meteen de laatste beslissingen genomen in verband met de look and feel van de gondels”, kan hij er ook nog aan toevoegen.

Fury wordt een 43 meter hoge achtbaan en krijgt een topsnelheid van meer dan 100 km/h. De treinen van 12 personen rijden over de 600 meter lange baan die je 4 keer overkop laat gaan. De nieuwe gelanceerde achtbaan komt te liggen in Land of Legends, dat ook Typhoon en Slegde Hammer omvat. Ook die werken liggen op schema volgens Creative Director Peggy Verelst.

Fury en het Land of Legends moeten hun deuren openen in juni.