De Waarbeek maakt nieuwigheden 2019 bekend

De Waarbeek opent het nieuwe seizoen met een nieuwe attractie. Het park kocht een theekopjesattractie. Verder werden heel wat opknapwerken verricht in het park door de nieuwe eigenaars.

 

Het familiepretpark De Waarbeek, in het Nederlandse Hengelo, heeft in Tsjechië een theekopjesattractie gekocht. Om de kosten te drukken gaat het om een showmodel. De nieuwheid komt te liggen tussen de rodelbaan en de parktrein.

Naast de nieuwe attractie investeerde het park ook in een nieuw speeltoestel in de vorm van een piratenschip. Ook de kantine werd vernieuwd. Het kreeg een sprookjesthema mee en werd omgedoopt tot Pannenkoekenhuis.

Daarnaast kreeg de zweefmolen een likje verf en werd er geïnvesteerd in nieuwe scènes voor de oldtimerbaan. Twekky postkantoor word een souvenierwinkeltje en de automatenhal werd voorzien van nieuwe automaten. Tot slot werd er nieuw hekwerk geïnstalleerd bij verschillende attracties.

Helaas moet het park ook afscheid nemen van een oude klassieker. De 59 jaar oude Calypso kwam niet meer door de keuring. Een restauratie bleek te duur te zijn. De Calypso is een ouderwets attractietype en kan beschouwd worden als de voorganger van een breakdance attractie. Op de plaats van de verwijderde attractie komt in de toekomst een interactieve attractie met water.

Alle nieuwigheden kan je gaan ontdekken vanaf zaterdag 6 april.