Bouwwerken sensationele vrijevaltoren Hansa-Park gaan de hoogte in

In Hansa-Park zal dit jaar de sensationele vrijevaltoren Highlander geopend worden. Deze Gyro Drop Toren zal, met een hoogte van 120 meter, de hoogste in zijn soort worden. Momenteel wordt een meters diepe fundering gegraven.

 

Hansa-Park pakt dit seizoen groots uit met de vrijevaltoren Highlander. Deze toren zal met 120 meter de hoogste Gyro drop toren ter wereld worden. Daarnaast is het ook de hoogste en snelste vrijevaltoren van Europa. De totale valhoogte bedraagt 103 meter en de totale hoogte boven zee niveau is 149 meter. Als extraatje zullen de stoeltjes bovenaan 30 graden kantelen alvorens je naar beneden raast aan 120 kilometer per uur.

In januari werden de fundering uitgegraven. Deze bestaat uit 12 betonnen palen die tot 4,5 meter de grond in gaan. De diameter van de fundering is tien meter. Ondertussen zijn de werken nu ook de hoogte ingegaan met het plaatsen van het onderste gedeelte van de 120 meter hoge attractie.

Highlander wordt gebouwd bij de klassieke Schwarzkopf achtbaan Nessie, die meteen ook een geheel nieuw thema krijgt. Verder loopt ook de achtbaan Rasender Rolander doorheen de looping van Nessie. Het thema van de toren werd geïnspireerd op Schotland. Deze komt op de plek waar voorheen een vuurtoren stond. Het themagebied zal tot Britannien gedoopt worden.

De toren wordt gebouwd door het Australische bedrijf Funtime, dat ook de vrijevaltoren van Nigloland bouwde. De muziek wordt gecomponeerd door IMAScore.

 

 

Foto’s: Coastertainment, Hansapark-fanseite