Ankapark en haar 17 achtbanen openen op 25 maart

Al jarenlang is men bezig met de bouw van Ankapark, het grootste pretpark van Azië, in de Turkse hoofdstad Ankara. Toch dreigde het pretpark nooit geopend te zullen worden, maar eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat het park was overgekocht door een grote Chinese pretpark keten. Ondertussen is nu ook de officiële openingsdatum bekend gemaakt.

 

OCT groep neemt Ankapark over:

Ankapark is gelegen in de Turkse hoofdstad Ankara. Het gloednieuwe pretpark, dat normaal al in 2015 had moeten openen, zat de afgelopen tijd in slechte papieren. Eind vorig jaar kwam de redding uit onverwachte hoek, toen de Chinese pretparkgroep OCT Ankapark overnam.

De OCT-groep zal bij jullie misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar de Happy Valley-parken zijn bij de diehard-fans wel gekend en deze worden door hen uitgebaat. OCT is de vierde meest succesvolle pretparkgroep in de wereld en mocht in 2017 maar liefst 42,9 miljoen gasten ontvangen in haar parken.

In totaal heeft de groep 14 parken in China, waarvan er nog drie in aanbouw zijn en gepland staan om dit jaar te openen. De groep heeft 10 Happy Valley parken, 2 Visionland parken en 2 Window of the World parken. Het is de eerste keer dat OCT een park overneemt buiten China. Het is nu de bedoeling dat Ankapark zal openen op 25 maart 2019.

 

Attracties:

Ankapark heeft vele attracties en verschillende gigantische indoorgebieden. In totaal telt het park maar liefst 17 achtbanen, een absoluut record voor een gloednieuw pretpark.

Een van de spectaculairste achtbanen van het park is ongetwijfeld een achtbaan die gebouwd werd door Intamin en die wel tien keer overkop gaat. De bouw van deze rollercoaster werd zelfs in 2014 al voltooid.

 

Andere grote achtbanen zijn een Flying Coaster van Zamperla, een Tower Coaster van SBF Visa Group, een Chinese namaak Sky Loop, die normaal gezien gebouwd wordt door Maurer Rides en een gelanceerde achtbaan van Intamin.

Alles over Ankapark kan je hier ontdekken.

 

Het woelige verleden van Ankapark:

Ankapark was het idee van de voormalige burgemeester van Ankara, Melih Gökçek. Melih werd echter het onderwerp van een corruptieonderzoek met betrekking tot de manier waarop publieke middelen werden gebruikt, inclusief de financiering van Ankapark.

Melih Gökçek werd vervolgens uit zijn functie gezet. Het laatste wat we over hem weten is dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem geopend werd. De verdere opbouw van Ankapark kwam hierdoor in 2017 tot stilstand.

Tot overmaat van ramp was de nieuwe burgemeester van Ankara geen voorstander van het nagelnieuwe park. Toch erkende hij de aanzienlijke investeringen die gemaakt werden. Daarom had hij voorgesteld om via een referendum de toekomst van het park te bepalen.

Hoe dit referendum juist afliep is niet duidelijk, maar in mei 2018 werd er een huurovereenkomst voor het park afgesloten. Dit suggereerde dat het park zou blijven bestaan, maar toch was de toekomst van het park nog steeds zeer onduidelijk.

Met de overname van de OCT-groep is de toekomst van het park nu verzekerd. Met de opening op 25 maart 2019 lijkt het nu echt te gaan gebeuren. Hiermee zou het park met 4 jaar vertraging geopend kunnen worden. 

 

Bron: gazeteilksayfa