Alton Towers zegt vaarwel aan Virtual Reality

Galactica in Alton Towers zal vanaf dit jaar niet langer een virtuele rit aanbieden. Deze achtbaan werd in 2002 geopend als Air, maar in 2016 werd de baan voorzien van Virtual Reality brillen en een nieuw thema, waardoor ze omgedoopt werd tot Galactica.

 

Wie dit jaar een ritje wilt maken op Flying Coaster van Alton Towers, Galactica, zal dit moeten doen zonder de virtuele beleving. Het park besloot namelijk de achtbaan te ontdoen van haar Virtual Reality brillen. Fans kunnen dus opnieuw genieten van een ritje zonder bril op het hoofd.

De Virtual Reality toevoeging kwam er in 2016 samen met een volledig nieuw thema voor de achtbaan en omliggende shops en restaurant. Galactica opende oorspronkelijk als Air in 2002. De achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M en was de aller eerst Flying Coaster van dit bedrijf ter wereld. Tot op heden is het nog steeds de enige Flying Coaster van B&M in Europa.

Galactica heeft een totale lengte van 840 meter en een hoogte van 20 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 75 km/h. Tijdens de rit scheur je vaak rakelings langs de grond en ga je door twee inversies. Door de speciale liggende positie krijg je het gevoel dat je vliegt.

 

 

Bron: Alton Towers

Foto: Timothy Meersman – Themeparkfreaks.eu