De Palmkirmes kermis van Recklinghausen pakt dit jaar groots uit

Dit jaar pakt de Duitse stad Recklinghausen weer uit met een mooie attractielijst. De Palmkirmes vindt dit jaar plaats van 5 april 2019 tot en met 14 april 2019. Het tweede weekend van deze kermis loopt gelijk met het eerste weekend van de kermis van Dortmund, die niet veel verder gelegen is. Ideaal om te combineren dus.

 

Recklinghausen heeft alweer haar best gedaan om verschillende nieuwe attracties naar de kermis te laten komen en uit te pakken met een aantal grote namen. Zo zal de Drifting Coaster van Ahrend voor het eerst op deze kermis staan. Bij deze achtbaan zwaaien de karretjes mee in de bochten, uniek in de wereld! De achtbaanfans vinden er ook nog een tweede rollercoaster: Willy der Wurm van Ingo Bauermeister.

 

Ook de gloednieuwe aanwinst Jetlag van Weber is van de partij. De attractie, die dit jaar haar debuut kent, is een remix van de Britse fabrikant Tivoli. Volgens Mario Weber zal de attractie een snelheid behalen van 100 km/u. Inzittende zullen tijdens de rit krachten tot 4.6G ervaren.

 

Meer aantrekkelijke attracties vinden we terug met de 65 meter hoge Infinity van Hoefnagels en Denies, maar ook de 80 meter hoge starflyer The Flyer van Boos is van de partij. Meer thrill rides vinden we terug met de Voodoo Jumper van Schäfer en de Break Dance No2 van Bonner.

 

Uitkijken over de kermis kan in het reuzenrad Roue Parisienne van Burghard Kleuser. Wie niet bang is van grote hoogtes en snelheden kan een ritje maken in de 55 meter hoge Apollo 13 van Kuchenmeister. Andere leuke attracties zijn de Disco Jet van Heitmann en de Shake & Roll van Schäfer.

 

Uiteraard mogen we de grote wildwaterbaan Piraten Fluss Wildwasserbahn van Heitmann Schneider niet vergeten. Hier kunnen de bezoekers verfrissing zoeken tijdens de eerste lentedagen.

 

Verder zijn er nog fun houses, glazen doolhoven, een spookhuis en botsauto’s. De volledige attractielijst kan je hieronder ontdekken.

 

Grootvermaak:

Infinity – Hoefnagels Denies
Voodoo Jumper – Schäfer
Jetlag – Weber
Drifting Coaster – Ahrend
Willy der Wurm – Ingo Bauermeister
Roue Parisienne – Burghard Kleuser
Break Dance No2 – Bonner
Disco Jet – Heitmann
Shake & Roll – Schäfer
The Flyer – Boos
Wellenflug – Wendler
Kristall Palast – Sturm
Geisterstadt – Fellerhoff
Apollo 13 – Kuchenmeister
Piraten Fluss Wildwasserbahn – Heitmann Schneider
Kesseltanz – Reminder
Villa Wahnsinn – von Olnhausen
Action House – Schmelter Dreßen
Simulator 
Autoscooter Lowrider – Petter
Autoscooter Diamond – Hartkopf Osselmann

 

Verpachtingslijst onder voorbehoudt.

 

 

 

 

Bronnen: www.kirmesforum.de / www.palmkirmes.de / themepark.nl