Rampscenario voor LAGO Kortrijk: enorme brand breekt uit in gloednieuw waterpark

In LAGO Kortrijk, het gloednieuwe zwemparadijs van de LAGO groep, is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. Dat is te zien op beelden van Het Laatste Nieuws uit Kortrijk.

 

In het nieuwste zwemparadijs van de LAGO groep, LAGO Kortrijk, heeft zich dinsdagavond een rampscenario afgespeeld. Het gloednieuwe waterpark, dat zo goed als klaar was voor de opening, stond plots in lichterlaaie. Volgens getuigen zou er rond 23.30 uur een flits zijn geweest die gevolgd werd door een luide knal. De oorzaak van de grote brand is voorlopig niet gekend.

 

 

Woensdag stond er een persvoorstelling gepland en vrijdagavond zou een speciale opening volgen voor pers en genodigden. Het waterpark zou dan een dag later op zaterdag 2 maart geopend worden voor het grote publiek. Hoe groot de schade is en wanneer de opening wel zal plaatsvinden is voorlopig niet bekend. Of er gewonden vielen door de brand is nog niet duidelijk.

Het nieuwe waterpark was voorzien van 5 grote glijbanen en de langste wildwaterbaan van België. Er waren bandenglijbanen voorzien alsook een racer glijbaan waar je met twee naast elkaar naar beneden kon racen. 

 

Video: Het Laatste Nieuws uit Kortrijk