Nederlandse kermisexploitanten trekken naar Praag

Er zijn heel wat Nederlandse kermisuitbaters massaal naar de Tsjechische hoofdstad getrokken om daar aanwezig te zijn op de Matějská pouť, een jaarlijkse kermis die dit jaar plaatsvindt van 23 februari tot en met 22 april 2019. Er zijn meer dan 40 grote attracties aanwezig uit 4 verschillende landen, waaronder ook 5 achtbanen.

 

De kermis strijkt neer bij het voormalige Lunapark Praha. Een locatie waar tot vorig jaar een aantal kermisattracties permanent opgesteld stonden. Tijdens de Matějská pouť komen er exploitanten uit vier verschillende landen naar het plein om hun attracties er op te stellen. Naast de Tsjechische uitbaters zijn er opvallend veel Nederlandse kermisexploitanten die naar Praag trekken, maar daarnaast zijn er ook een aantal Duitsers aanwezig alsook een Brit.

De fans van achtbanen vinden er naast de Super Mouse van de Nederlandse exploitant de Voer ook 4 Tsjechische kermiscoasters terug. Zo hebben we er de Amazing Drive van Spilka en de spinning coaster Jungle van Dykovský. Nieuw dit jaar is de Horska Draha van Helfer en de Horska Draha van Nový, lay-outs die we hier niet hebben op de kermis.

Wie geen hoogtevrees heeft kan terecht in de star flyer Around the World XXL van de Nederlandse exploitant van Beek of een vrijeval maken in de Mine Tower van Ordelman. Ook de Booster van Dykovský en de Booster Maxxx van Ordelman zijn van de partij.

Andere grote attracties zijn bijvoorbeeld de Avengers van Tříška, Best XXL van Zinnecker, Bungee Katapult van Dykovský, Extreme XXL van Milan Janeček en de Mega Tornado van Spilka. Natuurlijk vind je er ook verschillende autoscooters, Break Dance attracties, Funhouses, Spookhuizen, Simulators en een heleboel andere attracties terug.

 

 

Grootvermaak:

Amazing Drive – Spilka

Horska Draha – Helfer

Jungle – Dykovský

Horska Draha – Nový

Super Mouse – de Voer (NL)

 

Around the World XXL – van der Beek (NL)

Atlantis – Kolomaznicek

Autoscooter Autodrom – ??

Autoscooter Autodrom – ??

Autoscooter Autodrom – ??

Autoscooter Autodrom – Helfer

Autoscooter Autodrom – Kolomaznicek

Autoscooter Autodrom – Nový

Autoscooter Autodrom F1 – Ruzicka

Avengers – Tríska

Best XXL – Zinnecker (DE)

Black Pearl Pirates – Janecek

Booster – Dykovský

Booster Maxxx – Ordelman (NL)

Break Dance – Helfer

Break Dance – Kolmaznicek

Bungee Katapult – Dykovský

Bungee Katapult – ???

Dragon – Helfer

Extreme – Kocka

Extreme XXL – Janecek

Funhouse – Spilka

Ghost Villa – Sipkema (NL)

Ghostrider – Löffelhardt (DE)

Ghosttrain – Vocásek

Kamikaze – Spilka

Lochness – Helfer

Lochness Draha – Chaloupka

Mega Tornado – Spilka

Pirat – Vocásek

Power Polyp – Helfer

Reuzenrad – Dykovský

Reuzenrad – Kocka

Snow Jet – vd Veen (NL)

Techo Power – Taylor (UK)

The Mine Tower – Ordelman (NL)

Top Spin – Nový

Virtual World – Troost (NL)

Wipp – Spilka

Zwanen (Jumbo) – ??