Kinderen bestormen dolenthousiast nieuwe speeltuin Burgers’ Zoo

Directeur Alex van Hooff van Koninklijke Burgers’ Zoo heeft op donderdag 21 februari om 11.00 uur met een schot uit een sportpistool het startsein gegeven voor vijftig vol ongeduld trappelende kinderen van de Arnhemse basisschool De Wijzer om de volledig vernieuwde buitenspeeltuin van het Arnhemse dierenpark te bestormen. Na de ludieke openingshandeling is de speeltuin voortaan toegankelijk voor alle bezoekers. 

 

1000 m2 duurzaam buitenspeelplezier

Na ruim vijftien jaar trouwe dienst was de voormalige buitenspeeltuin aan vervanging toe. Burgers’ Zoo heeft op een oppervlakte van maar liefst duizend vierkante meter een volledig nieuwe speeltuin gebouwd van duurzaam Robinia-hout, dat een levensduur kent tot wel vijfentwintig jaar. De speeltuin is gefabriceerd door SIK-Holz in Duitsland. De nieuwe speeltuin behoeft weinig onderhoud en kent een natuurlijke uitstraling doordat de natuurlijke structuur van het hout in het ontwerp behouden blijft.

Avontuurlijk én veilig

Beleving staat overal centraal in de filosofie van Burgers’ Zoo. Om die reden heeft het Arnhemse dierenpark gekozen voor een uitdagende speeltuin voor veel speelplezier, waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt. De onafhankelijke instantie TÜV heeft de speeltuin uitgebreid getest en gekeurd. Houtsnippers op de bodem dempen een eventuele val, waarbij het ontwerp van de promenade en de houtsnippers de speeltuin ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk maakt. Dicht bij het buitenterras bevindt zich een speciaal gedeelte voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het andere deel van de speeltuin is bedoeld voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar. 

Magisch tafereel: rookmachines en sfeerverlichting tijdens Burgers’ Light

Vanaf zaterdag 23 februari start het evenement Burgers’ Light. Tijdens dit evenement blijft de nieuwe speeltuin elke avond speciaal tot 21.00 uur open, zodat iedereen zelf de nieuwe aanwinst kan ontdekken. De buitenspeeltuin is tijdens de avonden van Burgers’ Light tot een magisch tafereel omgetoverd dankzij rookmachines en sfeerverlichting. Een bijzondere happening, want normaal gesproken is de buitenspeeltuin ’s avonds nooit toegankelijk.