Merlin kondigt plannen aan voor een Legoland-park in Zuid-Korea

Merlin Entertainments kondigde onlangs aan dat het van plan is om tegen 2020 een Legoland in Zuid-Korea te openen. Het aanbod zal bestaan uit een themapark en een resorthotel.

 

Legoland Korea wordt gebouwd op het eiland Hajungdo in Chuncheon, ongeveer een uur ten oosten van Seoul. Naar verwachting zullen ongeveer 1.600 mensen in dienst worden genomen, wat een economische impuls zal geven aan de stad Chuncheon en de regio eromheen.

Dit resort zal een aanvulling worden op de negen andere themaparken van Legoland over de hele wereld. Onder deze negen bevindt zich Legoland New York, dat zou moeten openen in 2020.

De totale kosten van het resort in Legoland Korea, inclusief het hotel, bedragen naar verwachting KRW 290 miljard (€227 miljoen). Merlin zal het resort bezitten en exploiteren en zal meer dan 70 procent van de totale kosten bijdragen. De rest komt van een lokale investeringsgroep en van verschillende niveaus van Zuid-Koreaanse overheden.

 

Merlin CEO Nick Varney vertelt:

“Het is lang geleden, maar ik ben heel blij dat we nu in een positie zijn om verder te gaan met het openen van Legoland Korea Resort. We weten dat Koreanen van attractieparken en van Lego houden, en samen met de autoriteiten van Gangwon hebben we al een aantrekkelijke en goed verbonden site in Chuncheon gevestigd.”

“We kijken er naar uit om de voortgang te versnellen met onze partners die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de financiering en infrastructurele ondersteuning en om onze eerste gasten te verwelkomen in Legoland Korea Resort.”

Het Legoland Korea-project is sinds 2011 in ontwikkeling. Na vele vertragingen lijkt het resort eindelijk van de grond te komen.

 

Bron: coaster101.com