Baanverloop ‘Tigris’ voltooid in Bush Gardens Tampa Bay

Het Amerikaanse Bush Gardens Tampa Bay in Florida heeft de baan van hun nieuwste achtbaan ‘Tigris’ voltooid. Daarmee is het inmiddels de negende installatie van een zogenaamde Sky Rocket II.

 

Voor haar 60e verjaardag pakt Bush Gardens Tampa Bay uit met ‘Tigris’, de hoogste gelanceerde achtbaan in Florida. Deze triple-launch achtbaan is een zogenaamde Sky Rocket II van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. De top van deze 45,7 meter hoge constructie werd vorige week bereikt en daarmee was ook meteen het volledige baanverloop van de achtbaan compleet. De achtbaan behaalt, doormiddel van drie lanceringen met LSM-motoren, een snelheid van 99,8 km/h.

De opening staat gepland in het voorjaar van 2019 en ‘Tigris’ wordt daarmee de negende installatie van dit populaire achtbaanmodel. ‘Sky Scream’ in het Duitse Holiday Park is voor ons het dichtstbijzijnde exemplaar.

Opvallend is dat Bush Gardens Tampa Bay ook in 2020 een achtbaan van formaat opent. De houten achtbaan ‘Gwazi’ zal door Rocky Mountain Construction omgebouwd worden tot een hybride-achtbaan. Ook voor deze achtbaan zijn inmiddels de bouwwerkzaamheden begonnen.

 

 

Bron: Bush Gardens Tampa Bay