Tivoli Gardens pakt uit met twee nieuwe achtbanen in 2019

Tivoli Gardens heeft heuse uitbreidingsplannen in 2019. Het park gaat immers twee nieuwe achtbanen openen. Zowel de Duitse fabrikant Mack Rides als Zierer zullen de achtbanen mogen leveren. Deze komen in de plaats van twee oude achtbanen die het park zullen verlaten.

 

Tivoli Gardens is gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het is het beste bezochte pretpark van Denemarken en het 5de best bezochte pretpark in Europa met jaarlijks zo’n 4,6 miljoen bezoekers. Het park heeft eind 2018 afscheid genomen van 2 achtbanen in het park, maar deze zullen vervangen worden door 2 gloednieuwe achtbanen in 2019.

 

Karavanen:

Karavanen was de naam van de kleinste achtbaan van het park en werd gebouwd in 1999. Dit was een variant op de Tivoli Small van de Duitse fabrikant Zierer. Een gelijkaardige achtbaan stond ook in Walibi Belgium van 1999 tot en met 2017 als de Coccinelle.

 

Deze achtbaan zal vervangen worden door een nieuwer model. De nieuwe kinderachtbaan zal eveneens de naam Karavanen krijgen, wat “caravan” betekend in het Nederlands. De opening is gepland voor 4 april 2019. Het gaat opnieuw om een achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer, maar deze keer om een Force Zero. De Force Zero kennen we van onder andere Jungle Rally in Djurs Sommerland die in 2018 opende.

 

De oude Karavanen was 3,3 meter hoog en 60,2 meter lang. Tijdens de rit werd er een snelheid behaalt van 26 km/u en er konden 600 personen per uur een ritje maken. In zijn 20 jaar bestaan maakte ongeveer 8 miljoen mensen een ritje op de achtbaan. De nieuwe Karavanen zal langer worden dan de oude achtbaan en krijgt ook een nieuw thema. De nieuwe achtbaan wordt volledig in oosterse stijl ondergedompeld.

 

Mælkevejen:

Mælkevejen is de nieuwe achtbaan die de oude Odinexpressen zal vervangen. Odinexpressen was een Powered Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides die in 1985 opende. De achtbaan had een custom lay-out van 300 meter en behaalde tijdens de rit een snelheid van 60 km/u. In zijn 33 jarige bestaan maakte ongeveer 30 miljoen mensen een ritje op de attractie.

 

De nieuwe Mælkevejen wordt opnieuw een Powered Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides maar zal deze keer een andere lay-out krijgen. Ook het thema wordt compleet anders want de oude locomotief maakt plaats voor een ruimtethema. Mælkevejen betekent dan ook “melkweg” in het Nederlands. Er zal een volledig nieuw stationsgebouw gebouwd worden en de achtbaan zal ook veel hoger worden dan haar voorganger. Mælkevejen staat gepland om rond Kerstmis van 2019 te openen in Tivoli Gardens.

 

 

 

Bronnen: Tivoli Kopenhagen, Park Erlebnis, rcdb

Foto: Tivoli Kopenhagen