Parques Reunidos neemt ’s werelds grootste indoor waterpark over

Het Spaanse bedrijf Parques Reunidos kondigde onlangs aan dat het Tropical Islands heeft overgenomen. Dit is het derde park op Duitse bodem dat men in hun portfolio krijgt en met een overnamebedrag van 226 miljoen euro ook hun duurste acquisitie tot nu toe.

 

Nadat Parques Reunidos reeds voet op Duitse bodem had gezet met de overname van Movie Park Germany en Belantis kan het nu hun positie versterken met de overname van ’s werelds grootste indoor waterpark ‘Tropical Islands’. Als eerste indoor waterpark van de groep kan men het hele jaar door open zijn en zo hun seizoen in Europa verlengen en helpt het ook te beschermen tegen externe omstandigheden.

Op dit moment kan men in Duitsland reeds 3 miljoen bezoekers verwelkomen met Movie Park Germany en Belantis samen. Met ongeveer 1.3 miljoen bezoekers per jaar en een omzet van 71 miljoen euro voor Tropical Islands hebben ze een strategische uitbreiding gekozen van hun portfolio.

Het gebied van Tropical Islands bestaat uit meer dan 600 hectare en biedt voldoende mogelijkheden voor uitbreidingen die ze dan ook in de nabije toekomst hopen te benutten. Dit gebied omvat drie zones waaronder de enorme hal waar het waterpark zich bevindt die slechts 7 hectare inneemt. Daarnaast is er ook nog een buitenzone van 35.000 vierkante meter en een camping.

De transactie moet nog goedgekeurd worden door de nodige Duitse instanties, maar zal naar alle waarschijnlijkheid tegen februari 2019 afgerond zijn.

 

Bron: Parques Reunidos