Onderhoudsbeurt voor Carnaval Festival in de Efteling

Carnaval Festival in de Efteling krijgt een grote onderhoudsbeurt. Enkele scènes van de darkride zullen een update krijgen. Daarnaast wordt ook de techniek vernieuwd en de gondels opgeknapt. Tot slot zal ook de volledige verlichting vervangen worden.

Carnaval Festival is een darkride in het Nederlandse Efteling. De attractie werd geopend op 1 juni 1984. Naar aanleiding van het 35 jarige bestaan van de attractie krijgt de attractie een grote onderhoudsbeurt van maart tot en met mei.

Ten eerste heeft de attractie nood aan technisch onderhoud. Zo wordt de systeembesturing geüpdatet en worden de motoren die de gondels aandrijven vervangen. De gondels zelf zullen alle 118 in stukjes gerenoveerd worden. Dit zal een volledig jaar in beslag nemen en zal dus na de heropening nog doorgaan. Tevens zullen alle halogeen lampen vervangen worden door ledverlichting. Dit zorgt er voor dat er op jaarbasis voor 160 huishoudens aan stroom wordt bespaard.

Efteling maakt ondertussen ook van de gelegenheid gebruik om op gebied van thematisering de attractie te vernieuwen. Zo zal volgens het park een aantal scènes straks beter aansluiten bij het oorspronkelijke thema: feestvieren door verschillende culturen over de hele wereld. Zo zal het uiterlijk van bepaalde poppen beter aansluiten bij het huidige tijdsbeeld. Traditionele Afrikaanse klederdracht in plaats van neusringenk.

Met de volledige renovatie is een kostenplaatje van 3 miljoen euro gemoeid. Op 1 juni zal Carnaval Festival terug open gaan.