Nieuwe dive coaster voor SeaWorld San Diego

Het Amerikaanse SeaWorld San Diego presenteert in 2020 voor het derde jaar op rij een nieuwe achtbaan: een dive coaster met de naam Mako. Samen met het vernieuwen van hun Shark Encounter is het doel de bezoeker de gevaren die haaien lopen mee te geven.

 

Na de toevoeging van Electric Eel in 2018 en Tidal Twister, die op de planning staat voor dit seizoen, zal SeaWorld San Diego ook in 2020 uitpakken met een gloednieuwe achtbaan: “Mako”. Deze dive coaster is, net zoals haar naamgenoot in SeaWorld Orlando, vernoemd naar de snelste haai ter wereld, de makreelhaai of makohaai, en wordt geleverd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard.

De achtbaan krijgt een blauw-grijze kleur, in dezelfde aard als Electric Eel, om beter in de omgeving op te gaan. De achtbaan wordt 46,6 meter hoog met een loodrechte vrije val van 43,6 meter, waar de floorless trein een topsnelheid van ruim 100 km/h behaalt. Daarmee wordt Mako de hoogste, snelste en langste dive coaster in California en stoot zo Hangtime in Knott’s Berry Farm van de troon. Al moet hier wel bij vermeld worden dat Hangtime officieel geen dive coaster is, maar Knott’s Berry Farm promoot het graag als een dive coaster. Eigenlijk is Mako de allereerste echte dive coaster van California.

Naast de opening van Mako wordt ook hun huidige Shark Encounter gerenoveerd. Met deze toevoegingen en vernieuwingen wil SeaWorld San Diego zijn bezoekers meer bewustmaken over de bedreigingen van de huidige haaienpopulatie en wat onderzoekers daar proberen aan te veranderen. Het belooft dus een educatieve en spannende manier te worden om meer over het onderzoeksgebied van de haaien bij te leren.

 

Bron: Behind The Thrills

Foto’s: SeaWorld, Behind The Thrills