Unieke duellerende achtbaan Dual Dragons in aanbouw

Het nieuwe Chinese pretpark Guangzhou Wanda Theme Park moet openen in juni. Momenteel zijn er verschillende rollercoasters in opbouw, maar de meest tot de verbeelding sprekende achtbaan is toch wel de Dual Dragons. Nog nooit bouwde Intamin Amusement Rides zo’n soort duellerende achtbaan.

 

De Dual Dragons is een duellerende achtbaan die een gewone sit down rollercoaster combineert met een inverted coaster. De sit down coaster heeft rode track en de inverted coaster heeft groene track. Het is de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die instaat voor de bouw van deze speciale dubbele achtbaan.

Het meest in het oog springende stuk is een grote looping waarbij de sit down coaster aan de binnenkant van de looping rijdt, terwijl de inverted coaster aan de buitenkant van de achtbaan rijdt. De groene achtbaan wordt 790 meter lang en zal onder andere een lancering, looping en verticale spike krijgen. De rode achtbaan wordt 830 meter lang en zal onder andere een lancering, looping en verticale spike krijgen. Beide achtbanen worden maar liefst 56 meter hoog.

Verder komt er nog een andere achtbaan van Intamin Amusement Rides naar het park. Dit wordt een indoor coaster van 25 meter hoog en 554 meter lang. Ook een achtbaan met draaiende karretjes is in opbouw. Nog een andere spectaculaire attractie wordt de allereerste Robotic Coaster van Premier Rides.

 

Bronnen en foto’s: Roller Coaster Dream, Premier Rides, rcdb