Goed nieuws: Watercoaster Linnanmäki krijgt nieuwe thuis

Er is onverwacht goed nieuws opgedoken over Vonkaputous, de voormalige watercoaster van het Finse pretpark Linnanmäki. Terwijl iedereen dacht dat de achtbaan al lang op de schroothoop was beland, blijkt nu dat de achtbaan verkocht is en een nieuwe thuis zal krijgen!

 

Het was eind 2017 toen Linnanmäki in een interview met Blooloop vertelde dat de unieke watercoaster Vonkaputous zou verdwijnen uit het pretpark. Het nieuws kwam als een complete verassing voor de fans en deze hadden ook geen kans meer om afscheid te nemen van de achtbaan, want de rollercoaster zou niet meer heropenen in 2018.

Nu blijkt plotseling dat de achtbaan helemaal niet op de schroothoop is beland, zoals iedereen gedacht had. Vonkaputous is namelijk op Intermark Ride Group geplaatst, een website voor de verkoop en aankoop van tweedehandsattracties. Sterker nog, de water coaster is zelfs al verkocht en heeft een nieuwe thuis gevonden. Wie de achtbaan gekocht heeft is momenteel nog niet bekendgemaakt.

 

Vonkaputous is een water coaster van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. De achtbaan nam de bezoekers mee over een parcours van 330 meter. Het hoogtepunt van de attractie was de splash in het water. Tijdens de rit werd er een snelheid behaald van 60 km/u en de rollercoaster was 24,1 meter hoog.

 

Taiga:

Vonkaputous moest weg uit Linnanmäki om plaats te maken voor de nieuwe multi-launch coaster Taiga. Taiga wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en wordt van het zelfde type als Taron in Phantasialand.

Taiga zal een snelheid behalen van 106 km/u en wordt 52 meter hoog. Tijdens de rit van 1104 meter lang zullen bezoekers tweemaal gelanceerd worden en zullen ze vier keer overkop gaan. Hiermee wordt Taiga de snelste, hoogste en langste achtbaan van Finland.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Intermark Ride Group