Linnanmäki kondigt grote spectaculaire achtbaan aan voor 2019

Het Finse pretpark Linnanmäki, gelegen in de hoofdstad Helsinki, gaat in 2019 een grote nieuwe achtbaan bouwen. De achtbaan zal twee lanceringen en vier inversies bevatten. De nieuwe attractie komt op  de plaats te staan van de watercoaster Vonkaputous die eind 2017 het pretpark onverwacht verliet.

 

Het Finse pretpark Linnanmäki vertelde vorig jaar in een interview met Blooloop dat men de komende vijf jaar sterk zal investeren in het park. Er zou een grote nieuwe attractie naar het park komen en nu is er eindelijk duidelijkheid gekomen over wat voor attractie dit zal worden.

Linnanmäki heeft bekendgemaakt dat er in 2019 een grote nieuwe achtbaan zal komen. Deze zal een hoogte krijgen van maar liefst 52 meter en tijdens de rit moet er een snelheid behaald worden van 106 km/u. Deze snelheid zal verwekt worden doormiddel van een LSM Launch, wat staat voor een lineaire synchrone motor lancering. Passagiers zullen tweemaal deze lancering ervaren en viermaal doorheen een inversie gaan.  De afgelopen weken was het park al begonnen met fans warm te maken voor dit project. De naam van de achtbaan wordt Taiga.

 

 

De achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Met een lengte van 1.104 meter wordt dit zomaar eventjes de langste achtbaan van Finland. Het hoogste punt van de achtbaan is de 52 meter hoge Tophat. Intamin bouwde eerder al een spectaculaire achtbaan met twee lanceringen voor Phantasialand met Taron, al heeft deze geen inversies.

 

 

Bron & foto’s: Linnanmäki