‘s Werelds eerste Cloud coaster geopend in Amerika

Het gebeurt regelmatig dat een bouwer op de proppen komt met een volledig nieuw type achtbaan. Denk maar aan bijvoorbeeld Pulsar (Walibi België) of Lost Gravity (Walibi Holland) zijn beide prototype attracties van de Duitse bouwer Mack Rides. Het Amerikaanse bedrijf “Extreme Engineering” bouwde dit jaar ‘s werelds eerste Cloud coaster in Margaritaville Resort, gelegen te Biloxi (Mississipi). Het bedrijf is voornamelijk bekend voor de productie van klimmuren en snelle Ziplines.

 

Deze nieuwe attractie opende op 30 juni. De tracklengte bedraagt 70m en de bezoeker kan een topsnelheid van 32 km/h behalen. Deze achtbaan is eigenlijk een combinatie tussen een standaard zipline en een suspended roller coaster. De ‘cloud coaster’ is bevestigd aan het plafond, wat verticale supports totaal overbodig maakt.
De bezoekers nemen vervolgens plaats in een confortabele hangstoel en leggen het parcours zo af.

In dit 373 kamers tellende vakantieoord  kan je buiten de nieuwe attractie ook nog heel wat anders beleven. Zo is er ook een touwenparcours, een arcade hal, een klimmuur, de bowlingbaan en ten slotte een heuse golf simulator.

 

 

Bron: Amusementtoday