Eerste glijbaan in opbouw voor Bellewaerde Aquapark

Bellewaerde is momenteel volop bezig met de werkzaamheden van het nieuwe indoorwaterpark. Het waterpark zal gethematiseerd worden en krijgt onder andere aquariums met vissen in. Ondertussen is de eerste slide in aanbouw en ook de werken rond de nieuwe ingang zijn volop aan de gang. Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark is een investeringsportefeuille voorzien van 17 miljoen euro. Het waterpark zou in de loop van 2019 moeten openen.

 

Het gloednieuwe indoorwaterpark, dat Bellewaerde Aquapark zal heten, heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. De volledige site zal zo’n 3000 m² zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden.

Zoals steeds gaat Bellewaerde op zoek naar innovatieve concepten om de bezoekers authentieke en onvergetelijke momenten samen te laten beleven. In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder meer een grot en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien. Uniek in België wordt de combinatie met de aquariums, waar verschillende vissen en andere waterdieren te bewonderen zullen zijn.

Over de slides die er zullen komen, wilt het park voorlopig nog niets kwijt, behalve dat er een uniek exemplaar zal gebouwd worden. Ondertussen is de eerste slide in aanbouw, waardoor er toch al een tipje van de sluier wordt opgelicht. Het gaat om een groene glijbaan die in het gebouw vertrekt, maar waarbij het grootste stuk van het parcours zich buiten bevindt. Ondertussen zijn ook de werken aan de nieuwe ingang volop aan de gang.

Foto’s: Themeparkfreaks.eu (Bart Seghers)