Liseberg breidt “Kaninlandet” uit in 2020

Het Zweedse park Liseberg gaat het huidige themagebied “Kaninlandet” uitbreiden met een restaurant en een familieattractie. “Kaninlandet” (Konijnenland) is een themagebied voor de ganse familie met dertien attracties en speeltuigen voor de kinderen. In 2020 komt daar nog eens een nieuwe grote familieattractie en een restaurant bij.

 

Na tal van grote en spectaculaire uitbreidingen zoals Loke, Helix en Valkyria, is het in 2020 de beurt aan de jongste doelgroep. Zo wordt het themagebied “Kaninlandet”, met de alom bekende groene konijnen, aangevuld met een nieuw theaterpodium, een themarestaurant en een (nu nog) geheime attractie. Er is een bedrag van 200 miljoen SEK, zo’n 19.5 miljoen euro, mee gemoeid.

Het nieuwe themarestaurant wordt opgetrokken in een fantasierijk konijnenthema. De concept-arts laat een gebouw uit steen en hout zien in een groene omgeving om in de natuurlijke leefwereld van de konijnen te blijven. Naar de thema-uitwerking van het interieur is het momenteel nog gissen. Voor deze aanvulling wordt het huidige “Café Taube” omgebouwd en naast het vernieuwde restaurant komt een nieuwe theaterpodium te liggen voor de mascottes.

Over de nieuwe attractie daarentegen is zo goed als niets bekend. “Ik kan wel zeggen dat het een grote attractie voor de hele familie wordt.”, aldus Andres Andersen, CEO van Liseberg. Over het attractietype wordt wel al druk gespeculeerd, zo lijkt het grootste gerucht dat het een grote darkride wordt. Of dit verhaal waar is, zullen we nog moeten afwachten.

 

Bronnen: Liseberg, Coasterforce, parkerlebnis, screamscape.

Foto’s bron: Liseberg