Nieuw concept: waterglijbaan met lancering

Het Duitse bedrijf Wiegand-Maelzer, bekend voor hun alpine-coasters en waterglijbanen, stelden een nieuw concept voor. Zij bedachten een waterglijbaan met een LSM-lancering dat ook op moderne achtbanen terug te vinden is.

 

De Duitse fabrikant Wiegand-Maelzer staat tegenwoordig bekend om hun unieke producten. Zo lanceerden ze in 2018 zowel de eerste roterende waterglijbaan, SlideWheel, net zoals de eerste VR-waterslide ter wereld. Nu onthulden ze op de IAAPA expo 2018 in Orlando een nieuw concept. “Dit is de eerste hybride tussen een achtbaan en een waterglijbaan”, zegt Frank Heimes, Head Engineer bij Wiegand-Maelzer.

Het concept bestaat ten eerste uit een lanceerstrook, dat gebruik gaat maken van LSM-technologie, dat je op verscheidene moderne achtbanen terugvindt (e.g. Blue Fire, Anubis the Ride, Pulsar, Taron …). De lancering zelf kan verschillende modes hebben, bijvoorbeeld een tragere lancering voor een familiebaan of een maximale lancering van 0.4 G. Vervolgens kom je in een van de twee aparte banen: een grote golfvormige baan of een hoge-snelheidsbaan met een paar bochten. Deze banen gaan elkaar onderweg kruisen, wat ook een race-element toevoegt aan de hele beleving, weet Heimes ook te vertellen. Op elk van de baan kunnen twee personen tegelijk plaatsnemen in een tweepersoonsraft.

 “Het coole is ook dat je als gast geen trappen op moet, je stapt beneden in en je komt ook beneden aan.”, sluit Frank Heimes af. Het is nog af te wachten waar en wanneer een prototype gebouwd gaat worden.

 

Het volledige interview kan je hieronder bekijken:

 

 

Bron: Coaster Studios