Winterpret in Archeon tijdens de kerstvakantie

In december en januari vieren we de winter in Archeon met vele activiteiten, de betoverende familievoorstelling Tijd-Tovenarij, de winter tentoonstelling Het Ontstaan van Holland en schaatsen op de overdekte ijsbaan. Het hele park is in de sfeer van de winter en de eerste sneeuw is al gevallen. In de verwarmde huisjes branden de gezellige vuurtjes en de inwoners zijn druk aan het werk.

 

Vier de winter!

Er zijn veel activiteiten zoals het bekende armbandje vilten en fibula’s maken. Ook kun je boogschieten en exerceren met de Romeinse soldaat. Er zijn ook speciale activiteiten: broodjes bakken bij de bakker en je kunt kaarsjes maken bij de imker. Bij de levende kerststal worden kerstliederen gezongen en aan het einde van de dag is er een kaarsjesoptocht.

Speciaal is de roofvogelshow ‘on ice’. Deze is slechts op enkele dagen te bewonderen, bekijk hiervoor het exacte dagprogramma op onze website.

 

Familievoorstelling Tijd-Tovenarij

In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd… in de betoverend mooie familievoorstelling: Tijd-Tovenarij!

Deze magische familieshow voor iedereen die bij de tijd wil blijven is dagelijks te bekijken in Archeon.

 

Tentoonstelling Het Ontstaan van Holland

In het verwarmde badhuis is vanaf 22 december een speciale tentoonstelling “Het Ontstaan van Holland” over de beroemde Floris V en zijn Viking stamvader Gerulf. Het begin en het einde van Het Hollandse Huis. De Stoel van Overschie is een prachtige stoel uit Gerulfs tijd. De bezoeker kan zelf voelen hoe goed (of slecht) de zetel van de Graaf zat. Uit de 13e eeuw van Floris V wordt een mooi zwaard getoond en munten uit die tijd. Een echte familietentoonstelling waarbij de kinderen ook actief bezig zijn.

Archeon werkt samen met de provincie Zuid-Holland, RMO, Fries Museum, Archeologisch depot provincie Zuid-Holland en Noord-Holland, Castricum Huis van Hilde, Archeologisch depot Rotterdam.

 

IJsbaan

De overdekte ijsbaan met echt ijs ligt klaar voor iedereen die lekker een baantje wil trekken ook al vriest het niet. Er zijn schaatsen te huur. Het ijs is koud, dus warme kleren zijn zeker aan te raden. En vergeet je handschoenen niet! Naast de gezellige ijsbaan staat in de Herberg de glühwein, warme chocomel en apfelstrudel klaar.

 

De ijsbaan van Archeon is aangesloten bij IJSTIJD! een initiatief van de KNSB waarbij kinderen enthousiast gemaakt worden voor schaatsen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen.

 

Informatie

Kijk voor meer informatie en het complete dagprogramma op www.archeon.nl.