Eerste trackdelen van Dynamite geplaatst in Freizeitpark Plohn

De eerste trackdelen van de nieuwe achtbaan in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn, zijn geplaatst. De nieuwe rollercoaster wordt gebouwd door Mack Rides en wordt de eerste achtbaan van het park die overkop gaat.

 

In 2016 waren er de eerste aanwijzingen dat er een grote nieuwe attractie op komst was naar Freizeitpark Plohn. Een tijdje later diende dit Duitse pretpark een bouwaanvraag in voor de bouw van de duurste attractie uit haar geschiedenis. Een jaar geleden starten de bouwwerken van het grote project en ondertussen kwamen al heel wat trackdelen aan in het park.

 

 

Daarnaast werd ook al de eerste track van de rollercoaster geplaatst.

Dynamite wordt net zoals Lost Gravity in Walibi Holland een Big Dipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster zal bakjes krijgen waarbij de buitenste zitjes geen vloer hebben waardoor de bezoekers door de lucht zweven.

 

De rollercoaster start met een lift hill van 44 meter hoog. Daarna duiken de bezoekers naar beneden in een Dive Drop waarbij ze al meteen overkop gaan alvorens voor de rit goed en wel gestart is. De first drop eindigt in een tunnel onder de grond waar de trein met een snelheid van 100 km/u door raast. Hierna komt een Over Banked Curve en een Helix van 270°. De rit eindigt met looping en een Zero-G Roll waarbij de inzittende gewichtloosheid ervaren.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier volgen. Hieronder nog enkele foto’s van de decoratiewerken van het stationsgebouw.

Foto’s: Freizeitpark Plohn