Schwaben Park geeft oude bootvaart Holiday Park een nieuw leven

De oude bootvaart Tabalugas Abenteuer uit Holiday Park, die sloot in 2018 krijgt dan toch nog een nieuw leven in een ander Duits park. Schwaben Park kocht namelijk de bootjes en technische installatie. Hierdoor zal deze attractie onder een nieuwe naam en nieuw thema volgend jaar herleven.

 

Tabalugas Abenteuer, de bootvaart uit het Duitse Holiday Park werd geopend in 1976 als Kanalfahrt “Anno Tobak”. Na de overname door de Plopsa-groep werd de attractie van een nieuw thema voorzien, waarbij je door de wereld van het draakje Tabaluga voer. In 2018 viel echter het doek over deze klassieker, want op deze plek komt ergens in de komende jaren een waterpark te staan.

 

 

Toch blijkt nu dat de attractie niet volledig verloren gaat, het Duitse pretpark Schwaben Park heeft onlangs de technische installatie en bootjes overgekocht. Volgend jaar zullen de bezoekers van dit park dus plaats kunnen nemen in deze door Mack rides gebouwde bootvaart. Welk thema het Schwaben Park aan deze boottocht zal geven is momenteel nog niet bekend, maar het beloofd volgens een woordvoerder “een beleving voor ogen en oren” te worden.

 

Volgend jaar zal ook de achtbaan Wilde Hilde, na een periode van uitstel, officieel geopend worden. Deze knotsgekke achtbaan staat in het teken van een kippenhok en neemt haar bezoekers mee voor een rit op een verticaal knikkerbaan-achtig parcours. Ook wordt verder gewerkt aan de recent geopende oldtimerattractie.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Schwaben Park