Bouw van nieuw waterpark in China volop bezig

In Chishui in China is men volop bezig met het bouwen van een gloednieuw waterpark. Dit is ontworpen door PGAV Destinations en zal meer dan 22 hectare groot worden. De opening staat gepland voor 2019 en het park zal gasten meenemen naar “Dinosaur City”.

 

Volgend jaar opent Chishui Peninsula Resort, een waterpark met doorgedreven thematisatie, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met “Dinosaur City”, een oud en verborgen land waar de inwoners dinosauruseieren bewaren en uitbroeden. Men wil bezoekers van over de hele wereld aantrekken om de prachtige wouden en watervallen van Chishui te ontdekken en oog in oog te staan met levensechte dinosaurussen.

Het park zal opgedeeld worden in drie zones. Gasten zullen hun tocht beginnen in “de oude stad”, waarbij de inwoners en dinosaurussen in harmonie met elkaar leven. Achter een imposante waterval zal je via een geheim ravijn uitkomen in “dinosaurusstad”. Hier zal je een gigantisch golfslagbad vinden met daarrond een lazy river en een wildwaterbaan. De lazy river zal één van de langste ter wereld zijn en zal tot in de kleinste details gethematiseerd worden met dinosaurussen en aangepast beplanting.

Daarnaast zal er ook een 4D-theater te vinden zijn dat echt zal overstromen, een kinderzone waarbij men kan zorgen voor de dinosauruseieren en een aquarium waar je zeer dicht bij enkele regionale vissen kan komen.

Tot slot kan je als bezoeker ook nog via een zetellift naar “de wildernis” gaan. Hier zullen meer dan 20 attracties te vinden zijn, waaronder een Proslide “RocketBLAST” en een Whitwater “Manta” glijbaan.

Het park zal daarnaast ook nog heel wat eetmogelijkheden, shows, zwembaden en levende dieren bevatten om te ontdekken. Het park is onderdeel van een groot masterplan waarbij men nog zou willen uitbreiden met hotels en themaparken.

 

 

Bron: PGAV Destinations