Uitgelicht: Pikajuna – Linnanmäki

De achtbaan Pikajuna is een Powered Coaster in het Finse pretpark Linnanmäki. Deze achtbaan opende in 1990 voor het eerst als City Express, een naam die wijzigde in 2003. Deze achtbaan maakt geen gebruik van de zwaartekracht, zoals andere achtbanen maar wordt constant aangedreven.

Pikajuna werd gebouwd door Mack Rides en opende in 1990 als City Express. Deze achtbaan kreeg in 2003 de naam gewijzigd naar de huidige naam, die in het Fins net zo goed Express betekend. Deze achtbaan wordt tijdens de rit aangedreven en maakt geen gebruik van een lifthill.

Pikajuna is een achtbaan van 7 meter hoog en 2963 meter lang, de snelheid bedraagt 37 km/h. Wie een ritje wil maken moet een minimumlengte hebben van 1 meter onder begeleiding, vanaf 1,20 meter zonder begeleiding.