Eerste blauwe track geplaatst van RMC achtbaan Nagashima Spa Land

Rocky Mountain Construction, een bedrijf dat in de kijker kwam door de vele ombouwprojecten van houten achtbanen in Amerika, bouwt voor het eerst een achtbaan in Azië. De iconische houten achtbaan White Cyclone in Nagashima Spa Land wordt namelijk omgevormd tot een hybride achtbaan die bestaat uit houten witte supports met stalen blauwe track.

 

Vorig jaar kondigde het Japanse park Nagashima Spa Land aan dat de iconische houten achtbaan White Cyclone grote veranderingen zou ondergaan die maar liefst anderhalf jaar in beslag zouden gaan nemen. De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction is ondertussen de “mooiste achtbaan ter wereld” aan het ombouwen tot een hybride achtbaan. Het is het eerste project van RMC in Japan.

 

White Cyclone opende in 1994 en is sindsdien de langste houten achtbaan in Azië. De baan heeft een hoogte van 42 meter en een lengte van 1700 meter, goed voor snelheden tot 102 km/u. De achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het is de eerste achtbaan van Intamin die wordt omgebouwd door RMC.

 

De nieuwe RMC achtbaan heeft de naam Hakugei gekregen en zal een topsnelheid behalen van 107 km/u. In totaal wordt de achtbaan 1530 meter lang en 55 meter hoog. Tijdens de rit zullen er krachten tot 4G bereikt worden. Hieronder zijn nog meer foto’s van de bouwwerken te bewonderen, die plaatsvonden in oktober.

 

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

Foto’s: Parks & Coasters Worldwide