Opbouw Nickelodeon Universe Theme Park gaat razendsnel

De bouwwerken rond het gloednieuwe pretpark Nickelodeon Universe Theme Park in de buurt van New York gaan razendsnel vooruit. Al heel wat trackdelen van de twee record brekende achtbanen die in het pretpark komen te staan zijn opgebouwd. De voorziene opening van het themapretpark rond de bekende tv-zender vindt plaats in 2019.

 

Nickelodeon Universe Theme Park is gelegen in de Amerikaanse staat New Jersey, niet ver van New York City. Het indoorpretpark ligt in het American Dream Meadowlands retail en entertainment complex. Het pretpark pakt al meteen uit met twee wereldrecord brekende achtbanen die samen drie records zullen verbreken.

De twee achtbanen worden in en door elkaar gebouwd, zodanig dat de in totaal 14 bakjes kriskras door elkaar zullen rijden. Dit zal zorgen voor een speciale magische sfeer. Het pretpark zal een hoog thematiseringsgehalte hebben en komt helemaal in het teken te staan van de populaire Nickelodeon‑figuurtjes.

Naast het Nickelodeon Universe Theme Park zal het complex ook 450 winkels en restaurants bevatten, het grootste DreamWorks water- en pretpark, een 50 meter hoog indoorskicentrum, een theater, een 86 meter hoog reuzenrad, een bioscoopcomplex, een minigolfbaan, een Sea Life Aquarium en een Legoland Discovery Centrum (niet te verwarren met Legoland New York, dat 69 kilometer verderop gebouwd zal worden).

 

Steilste achtbaan ter wereld:

Spannend nieuws uit Amerika. Na 8 jaar wordt er opnieuw een poging gedaan om het wereldrecord ‘steilste achtbaandrop’ te verbreken. Dit record staat al sinds 2011 op naam van Takabisha in het Japanse pretpark Fuji-Q Highland, die op zijn beurt het amper 7 dagen oude wereldrecord van Timber Drop in het Franse pretpark Fraispertuis City verbrak.

Takabisha is een spectaculaire achtbaan met verschillende elementen. Zo start de rit al meteen met een inversie. Hierna volgt een indrukwekkende lancering waarbij de bezoekers in twee seconden tijd een snelheid van 100 km/u bereiken. Daarna volgen nog eens drie andere inversies en is er een 43 meter hoge verticale lifthill. Na deze lifthill volgt een drop van maar liefst 121 graden, waarna nog eens drie inversies volgen. Hiermee gaan de bezoekers op het 1000 meter lange parcours zeven keer overkop.

 

In Nickelodeon Universe Theme Park wordt een gelijkaardige achtbaan opgebouwd, met alleen dat belangrijke verschil dat de drop nog steiler is, namelijk 121,5 graden. De achtbaan zal alvast, net als Takabisha, een lancering en verticale lifthill krijgen. De rollercoaster is ontworpen door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides en wordt opgebouwd door het Canadees bedrijf Martin & Vleminckx.

 

Langste spinning coaster ter wereld:

Naast de achtbaan met de steilste drop bouwt het pretpark ook nog een andere achtbaan die twee wereldrecords breekt. Het is namelijk zowel de langste als de hoogste spinning coaster met vrij draaiende bakjes. Momenteel is de hoogste en langste spinning coaster met vrij draaiende bakjes Tarántula in het Spaanse Parque de Atracciones de Madrid. Deze achtbaan heeft een hoogte van 25,5 meter en is 630 meter lang.

Deze achtbaan krijgt een hoogte van 25,9 meter en wordt 684,9 meter lang. De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides en wordt eveneens opgebouwd door het Canadees bedrijf Martin & Vleminckx.

 

 

Bouwwerken:

Ondertussen zijn de bouwwerken al in een vergevorderd stadium. Heel wat trackdelen van beiden achtbanen staal reeds overeind.

Hieronder kan u de bouwfoto’s van oktober bekijken, waarop de bouwwerken rond de spinning coaster (paarse track) goed te zien zijn.

 

Hieronder kan u de bouwfoto’s van november bekijken waarop de bouwwerken rond de steilste achtbaan ter wereld (groene track) goed te zien zijn.

 

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Martin & Vleminckx