Tonnere De Zeus ondergaat retracking in Parc Astérix

In het Franse Parc Astérix zal in 2021 een gloednieuwe achtbaan geopend worden, maar ook de oude achtbanen blijven de nodige aandacht krijgen. Zo ondergaat de houten achtbaan Tonnere De Zeus momenteel een gedeeltelijke retracking om deze weer soepel te maken.

 

Een van de paradepaardjes van Parc Asterix is ongetwijfeld de houten achtbaan Tonnere De Zeus. De achtbaan werd geopend in 1997 en werd doorheen de jaren toch heel wat ruwer. Hier zal deze winter volop aan gewerkt worden. Momenteel worden grote delen van de track namelijk verwijderd, om daarna nieuwe te plaatsen. Momenteel is de track van de first drop, de eerste bocht en de tweede drop met de daaropvolgende bocht al verwijderd.

 

Tonnere De Zeus

Tonnere De Zeus is een houten achtbaan die gebouwd werd door het Amerikaanse bedrijf Custom Coasters International. De baan heeft een hoogte van 30 meter en een lengte van 1.232 meter. De topsnelheid ligt op 84 km/h. Typerend aan de achtbaan is de tunnel die volgt na de first drop, waarbij je in een mond terechtkomt. De achtbaan opende in 1997 en heeft twee treinen van het Amerikaanse bedrijf Philadelphia Toboggan Coasters.  Elk van deze treinen biedt plaats aan 28 personen.

 

 

Bron en foto’s: Yabbix Parc’s