Nieuwe track voor houten achtbaan in Toverland

De houten achtbaan Troy in Toverland wordt voorzien van een gedeeltelijke nieuwe track. Jaarlijks ondergaat deze achtbaan een gedeeltelijke retracking van ongeveer 100 meter en verder worden dit jaar ook de constructiebalken nagekeken en waar nodig vervangen.

 

Attractiepark Toverland zit momenteel in de winterstop, dit betekent dat buitengebieden Ithaka, Magische Vallei en Avalon gesloten zijn. Het gelegen moment om alle attracties in deze gebieden van het nodige onderhoud te voorzien. Zo wordt er zoals ieder jaar ook heel veel werk verricht aan de houten achtbaan Troy waarbij ongeveer 100 meter aan track wordt vervangen om de baan in topconditie te houden. Naast de retracking is er dit jaar ook aandacht voor de constructie op zich, deze wordt volledig nagekeken en indien nodig worden ook hier de nodige vervangingen uitgevoerd.

Troy opende in 2007 en is sindsdien een van de meest gelauwerde houten achtbanen in Europa. Deze hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux is 32 meter hoog, 1077 meter lang en behaald een snelheid van net geen 90 km/h. Troy werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International, ook bekend van Heidi the Ride (Plopsaland) en Joris en de Draak (Efteling).

 

 

Bron en foto’s: Toverlandfansite