Stationsgebouw boomstammen Plopsaland De Panne ontmanteld

In Plopsaland wordt volop gewerkt aan de omvorming van de Boomstammetjes. Deze attractie had tot op heden een kasteelthema, maar vanaf volgende zomer wordt dit een dinosaurusthema. Het is voor het eerst dat Plopsaland De Panne een niet-Studio 100 thema kiest.

 

De Boomstammen, die in 1989 gebouwd werden door Mack Rides in het voormalige Meli Park, krijgen een volledig nieuw thema. Bij de opening van Plopsaland in 2000 kreeg de attractie een Samson en Gert thema mee. Nu doopt het park de attractie om in een dinothema. Zo zal men door een prehistorisch landschap varen en levensechte bewegende dinosaurussen kruisen. Het bootje zal zich een weg banen langs kolkende vulkanen en lavastromen.

De afbraakwerken zijn momenteel in volle gang, zo werd onlangs werd het stationsgebouw gestript.

 

Het zal de eerste keer zijn dat Plosaland De Panne kiest voor een thema dat niet verbonden is aan een televisieprogramma van Studio 100. Eerder werd hetzelfde dinothema wel al gebruikt in Plopsa Coo bij de waterattractie Dino Splash en het bijhorende evenement Dinoween. Voor de achtbaan boven de boomstammen, De Draak, zijn er tot op heden geen wijzigingen gepland en behoudt dus zijn huidige kasteelthema.

Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro. De opening staat gepland voor de zomer van 2019.

 

Bron: Plopsa

Foto’s:  Dwainie Weyen – Themeparkfreaks.eu