Bezoekersrecord voor Safaripark de Beekse Bergen

Op vrijdag 2 november 2018 kon het Safaripark voor het eerst haar miljoenste bezoeker van het jaar verwelkomen. Vorig jaar kwamen er in totaal 913.000 mensen opdagen. Een mooie bekroning op het harde werk tijdens hun 50-jarig jubileum.

 

De 11-jarige Flore was de gelukkige bezoeker die samen met haar familie feestelijk werd verwelkomd door Djambo en ranger Jannah. Hierbij werden ze getrakteerd op taart, kinderchampagne en een jubileumboek.

Volgens de Beekse Bergen is dit succes te danken aan het goede weer, maar natuurlijk ook aan de vele investeringen van dit jaar. Daarnaast zorgt ook het gloednieuwe Safari Resort voor een positieve invloed op de bezoekersaantallen.

Dit jaar opende het park onder andere het vergrootte gorilla-eiland, een vernieuwd entreeplein en een nieuw doorloopgebied ‘Edge of Africa’. In augustus werd ook de nieuwe app gelanceerd waarbij je onder andere kan genieten van een educatieve audiotour tijdens de autosafari en die je ook helpt om de dieren in het park te herkennen.

Ook de geboorte van een okapi was een bijzonder moment tijdens dit jubileum aangezien deze dieren, zowel in de natuur als in Europese dierenparken, zeer weinig voorkomen.

 

Bron: Beekse Bergen