Zwitserse Conny-Land bouwt verticale darkride

Op EAS tekende Conny-Land eigenaar Roby Gasser het contract voor de bouw van een verticale darkride. Deze zou moeten openen in 2020. Naast Ride Engineers Switzerland (RES) verleent ook Farmer Attraction Development haar medewerking.

 

Het Zwitserse Conny-Land opende in 1983 haar deuren. De belangrijkste attractie is de in 2010 geopende shuttle-achtbaan Cobra. Dit jaar kon het park uitpakken met de 56 meter hoge Space Shot Tower. Nu plant Conny-Land een verticale interactieve darkride. Bijzonder is dat passagiers niet van kamer tot kamer zullen rijden of varen, zoals in een normale darkride, maar wel recht omhoog zullen bewegen.

Voor de storytelling van de nieuwe attractie wordt er een beroep gedaan op Farmer Attraction Development. Dit bedrijf verleende eerder al hun medewerking voor de Wallace and Gromit-darkride in Blackpool Pleasure Beach. Volgens manager Nick Farmer gaat het verhaal over een gekke professor die de zwaartekracht heeft weten te trotseren, maar dan vindt er een incident plaats. Om het verhaal te ondersteunen werden er ook video’s gemaakt die afgelopen zomer werden opgenomen in Londen.

“Dit is het duurste stuk papier dat ik ooit heb ondertekend”: glunderde Conny-Land eigenaar Roby Gasser bij de ondertekening van het contract. Voor de nieuwigheid die in 2020 moet openen wordt er 2 miljoen euro geïnvesteerd.

 

 

Bron: parkerlebenis.de