Sfeerverslag: Bellewaerde – Fiësta Mortal 14-10-2018

Bellewaerde zet ieder jaar een fantastisch Halloweenevenement neer voor de hele familie. Doorheen het volledige park is er decoratie te vinden en ook de griezelige personages zijn gedurende de dag in verschillende delen van het park aanwezig. Dankzij deze gezellige sfeer is het dan ook een evenement dat we jaarlijks bezoeken en waar we telkens een fijne dag beleven. Daarom beslisten we om na de stemming af te zakken naar dit park in de Westhoek.

 

Iets voor 11u kwamen we op een relatief lege parking aan en konden we reeds de vorderingen aan het nieuwe Aquapark bezichtigen. Veel is er op dit moment nog niet te zien dus we zullen moeten wachten tot volgend jaar om het eindresultaat te bewonderen. Aangezien we op Parking A stonden konden we via de hoofdingang het park betreden, wat zeker tijdens deze periode ook het meeste sfeer heeft.

Hier valt al onmiddellijk op dat er dit jaar heel wat veranderingen zijn en het allemaal net iets groter aangepakt is. Waar normaal de fontein staat is er nu een groot podium gezet waar je op de foto kan met Don Eduardo en zijn kompanen. Over het ganse plein is er ook een groot spinnenweb zichtbaar en iets verder zien we ook een gigantische spin in de bomen zitten. De gekende skeletten zijn hier ook weer te vinden, maar in een nieuwe opstelling. De bekers die ze vast hebben doen ons wel verdacht veel denken aan Tiki Waka. Toeval of niet?

We starten onze dag zoals altijd aan de rechterkant van het park en nemen eerst een kijkje in het Kidspark of zoals het tijdens deze periode heet, Trollpark. Hier is er niet veel veranderd ten opzichte van vorige jaren en we pikken hier onmiddellijk ons eerste “spookhuis” mee. Trollcave is ideaal voor de allerkleinsten om hun eerste griezelervaringen op te doen, maar dat vinden we stiekem ook wel altijd leuk om eens te doen.

Na de obligate stop bij de giraffen, zebra’s en olifanten komen we voorbij het nieuwe spookhuis van dit jaar, Voodoo Villains. Deze bevindt zich in het gebouw naast de Savanne, waar er vroeger ook reeds een spookhuis te vinden was. De entree oogt alvast zeer mooi, maar we moeten nog even geduld hebben om deze te bezoeken want de huizen zijn deze dag pas geopend vanaf 12u.

We lopen dan maar verder langs het vernieuwde Hospital Fa(n)tal richting het westerndorp, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Death Village. Dankzij het slimme gebruik van de rookmachine en de vele decoraties is dit een zeer leuk stukje in het park dat ’s avond nog beter tot zijn recht zal komen. Hier pikken we ook nog even de keverbaan mee die zoals voorgaande jaren in een Halloweenjasje is gestoken.

We liepen vervolgens door richting het Mexicaanse gebied, waar ook de entree zeer mooi is aangepast. De volledige poort is langs beide kanten bedekt met bloemen en brengt je onmiddellijk in de sfeer van Dia De Los Muertos. Ook de rest van het plein is zeer mooi aangekleed en hier brengen we een bezoekje aan de nieuwe 4D film. Happy Familiy kennen we reeds uit Europa-Park, maar blijft een zeer leuke film voor de ganse familie met enkele leuke elementen. We maken hier natuurlijk ook nog een ritje op Huracan en Boomerang vooraleer we de rest van het park ontdekken.

Daarna lopen we naar de andere kant van het park waar we bij Freaky Forest aankomen. De wachtrij is dit jaar opgenomen in het bos, waardoor je onmiddellijk in de juist sfeer zit. Hier zijn er wel wat aanpassingen gedaan waaronder zelfs een heksendorp. Het is duidelijk dat men hier iets meer op de familie mikt dan op de echte scare, maar de aankleding is zeer mooi in de setting van het bos en zal bij het vallen van de nacht nog beter worden.

Hierna komen we bij een andere nieuwigheid van dit jaar. De brug over de vijver en het achterliggende land is dit jaar omgetoverd tot Bubble Forest. Een zone die gericht is op kinderen met een doolhof en een bellenblaasshow. Deze ging net van start gaan dus we zochten een plaatsje uit om te genieten van een prachtige show met een tof verhaal en mooie effecten. Perfect voor de doelgroep en stiekem hebben we hier ook wel van genoten.

Het was ondertussen al iets drukker geworden in het park, maar de meeste wachttijden kwamen niet boven de 10 minuten uit. We brachten dus onmiddellijk een bezoekje aan Screaming Eagle om daarna door te gaan naar Horror District. Sinds vorig jaar is er op het terrein onder Niagara een zone waar er 2 spookhuizen te vinden zijn. We beslissen om te beginnen met Camping Corpse, een outdoor maze waarbij je een vervallen camping betreedt. Dit jaar zijn er enkele scènes toegevoegd en vernieuwd, maar het overgrote deel is hetzelfde gebleven. Op zich niet zo heel erg, want het blijft een zeer goed huis. Zeker aangezien we deze maar met twee konden betreden en we door de goede acteurs nog eens opgesplitst werden waardoor we heel alleen ons rondje op de camping deden.

Daarna was het de beurt aan Mortal Mine. Deze is identiek aan vorig jaar, maar ook weer een zeer goed spookhuis met enkele leuke effecten en goede acteurs. Deze is jammer genoeg iets te kort waardoor je snel terug het daglicht ziet.

We pikten nog even Dawson Duel mee vooraleer we naar ons volgend spookhuis gingen. Dit was het vernieuwde Hospital Fa(n)tal, die dit jaar betalend is geworden. Op zich opnieuw een goed huis met enkele toffe scènes, maar zeer veel is er niet aangepast ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor vonden we het jammer dat deze dit jaar betalend is.

Vooraleer het laatste spookhuis te doen gingen we richting de illusieshow ‘Love After Death’. Dezelfde show als vorig jaar, maar door de vele illusies, het goede acteerwerk en het verhaal blijft dit een topper die je zeker niet mag overslaan.

Zoals gezegd was het daarna de beurt aan het nieuwe spookhuis en tevens ook het laatste huis van de dag. Voodoo Villains oogt langs de buitenkant al zeer goed met een mooi toegangspoort en een acteur die je welkom heet. Zelf hadden wij het vorige spookhuis in dit gebouw nog niet gedaan dus wisten niet wat we moesten verwachten van verloop of grootte. Hierdoor waren we aangenaam verrast door de lengte. Ook de aankleding was van een hoog niveau en de scares waren zeer goed. Hier konden we opnieuw met twee door het huis wandelen waardoor we alles goed meekregen en de acteurs ons van alle kanten bestormden. We waren het beide eens dat dit één van de beste huizen is die we reeds gedaan hebben in Bellewaerde.

We sloten de dag dus af met een positief gevoel, waarbij Bellewaerde zichzelf overtroffen heeft. We zijn doorheen het hele park heel wat acteurs tegengekomen en de huizen waren van een hoog niveau. Hopelijk kunnen ze dit de komende jaren aanhouden en nog meer groeien.