Scandinavisch gebied in wederopbouw in Europa-Park

In Europa-Park zijn onlangs de eerste werken begonnen voor de wederopbouw van het Scandinavische themagebied en de darkride “Piraten in Batavia”. Daarnaast zitten de werken aan het nieuwe hotel en waterparadijs ook in een stroomversnelling.

 

Na de grote brand die enkele maanden geleden uitbrak in Europa-Park was het Scandinavische gebied en “Piraten in Batavia” volledig verloren. Enkele weken geleden zijn alvast de eerste werkzaamheden begonnen voor de heropbouw.

Volgens de planning zou volgend jaar het Scandinavische gebied reeds opnieuw moeten openen en een jaar later zullen ook de piraten hun intrek terug nemen in Europa-Park. Onlangs kregen we ook de eerste impressie te zien van het vernieuwde Nederlandse gebied waarbij duidelijk is dat het gebied bijna identiek zal zijn zoals het vroeger was. Ook de binnenkant van de attractie zal nagenoeg identiek blijven aan het origineel, maar met de modernste technieken.

Daarnaast zijn ook de werkzaamheden aan het nieuwe hotel en het waterpark in volle gang. Een groot deel van de glijbanen is reeds aangekomen en liggen klaar op het terrein. Ook de verticale constructie begint al mooi vorm te krijgen. Onlangs deelde het park nog enkele nieuwe concepttekeningen. 

 

Bron: Europa-Park