WILDLANDS herenigt olifantenkudde

Een uniek moment in WILDLANDS gisterenmorgen. Daar is namelijk de complete olifantenkudde met elkaar herenigd! De kudde in het park bestaat uit tien olifanten: de bul, drie volwassen vrouwtjes en zes jonge mannen (waaronder de twee kalfjes). Tot voor kort stonden de mannen apart van de rest van de kudde. De afgelopen tijd is er aan de herintroductie gewerkt en vandaag was het zover!

 

Bij olifanten in het wild trekken de puberende mannetjes op een gegeven moment van de kudde weg. Dat gaat niet in één keer, maar dat gebeurt geleidelijk. Als de pubers nog even op familiebezoek willen, dan kan dat en zoeken ze hun kudde weer op. In dierentuinen verloopt dit proces meestal iets anders: de dierverzorgers signaleren dat een mannetjesolifant begint te puberen en te vervelend wordt om in de kudde te houden. Er wordt dan een ander park gezocht waar deze olifantenman terecht kan. Het mannetje verhuist en ziet zijn familie nooit weer. Zo ging het ook jarenlang in Emmen.

In WILDLANDS is het oppervlak van het olifantenterrein in totaal 9000m2. Het verblijf bestaat uit een leefgebied binnen én buiten. Door de grootte van het terrein kunnen de dierverzorgers de dieren scheiden. Zo zie je in WILDLANDS meestal de mannen apart van de vrouwen staan. Dat dit binnen één dierenpark kan is al bijzonder, maar dat er na ruim drie jaar een complete hereniging heeft plaatsgevonden is helemaal uniek.