Uitgelicht: Salama – Linnanmäki

Salama is een Spinning Coaster in het Finse pretpark Linnanmäki. Deze achtbaan werd gebouwd door Mauer Rides en opende in 2008. De achtbaan is zo gebouwd dat ze boven de Rapid River van het park loopt.

 

 

Salama werd gebouwd door het Duitse bedrijf Mauer Rides en is van het type Spinning Coaster. De naam van de achtbaan betekent in het Nederlands ‘bliksem’. De achtbaan werd geopend in 2008 en werd boven de Rapid River Hurjakuru gebouwd.

De achtbaan heeft zes karretjes met telkens plaats voor vier personen. Tijdens de rit draaien de karretjes om hun as. Salama is 17 meter hoog en 420 meter lang, goed voor 60 km/h. Een ritje op de achtbaan duurt ongeveer 1,5 minuten.

Wie een ritje wil maken moet een minimumlengte hebben van 1 meter onder begeleiding, vanaf 1,20 meter zonder begeleiding.