Nieuwe achtbaan Mirabilandia gaat de hoogte in

In het Italiaanse pretpark Mirabilandia is de opbouw van de nieuwe achtbaan – Superbike Race – volop bezig. Deze achtbaan wordt de blikvanger van een gloednieuw themagebied dat volledig in het teken komt te staan van het motorfietsmerk Ducati. Op enkele bouwfoto’s zien we hoe de achtbaan momenteel de hoogte in gaat.

 

Het Italiaanse pretpark Mirabilandia opent volgend jaar een Ducati zone genaamd Ducati World. In deze zone zullen de bezoekers de wereld ontdekken van het motorfietsmerk Ducati, eveneens ontstaan in de regio waarin het park ligt. In de zone zal een expositie komen van het merk, maar de grote blikvanger wordt een duellerende achtbaan. Hiervan is de bouw volop gaande.

 

Superbike Race

Superbike Race wordt een zogenaamde Spike Coaster van Maurer Rides. Men zal bij deze duellerende achtbaan plaatsnemen op een soort motorfiets, waarbij je zelf de kracht van de lancering kan bepalen. Aangezien dit een duellerend exemplaar wordt, zijn er dus twee identieke banen naast elkaar gebouwd. Deze worden 525 lang en 22 meter hoog.

De eerste versie van dit model opende in het Duitse pretpark Skyline Park, al is dit een single exemplaar.

 

 

Foto’s: Mirabilandia Forever