Twee internationale awards in één week voor het nieuwste spektakel van Puy du Fou!

Onlangs ontving Puy du Fou in Amsterdam de ‘Park World Excellence Award’ in de categorie van ‘Beste Spektakel 2018’ voor zijn originele, gloednieuwe spektakel Le Mystère de La Pérouse. Het voorbije weekend viel Puy du Fou met dit spektakel al opnieuw in de prijzen en won het de ‘Parksmania Award’ voor de ‘Beste Creatie van Europa 2018’.

 

Deze award is overhandigd op de 17e ceremonie van de ‘Parksmania Awards’ op 5 oktober in het Italiaanse Bergamo. De award bekroont de technische en artistieke kwaliteit van ‘Mystère de La Pérouse’, dat volledig bedacht en geproduceerd is door de teams van Puy du Fou.

De ‘Parksmania Awards’ zijn in het leven geroepen door de grootste gemeenschap van themaparkfans van Europa en bekronen de paradepaardjes van Europese parken en spektakels. Puy du Fou sleept voor de vierde keer in vijf jaar een prijs in de wacht: ‘Europees Park van het Jaar’ in 2013, ‘Beste Europese Event’ voor Cinéscénie in 2014 en ‘Beste Europese Creatie’ in 2016 en 2018 voor respectievelijk ‘Le Dernier Panache’ en ‘Le Mystère de La Pérouse’.

Over Puy du Fou
Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award).  Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 210 000 bezoekers in  2016. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 3650 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 25 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.