Nieuw spookhuis Black Rose in Walibi Belgium een schot in de roos?

Dit jaar werd in Walibi Belgium het nieuwe spookhuis Black Rose geopend. Dit kwam in het gebouw waar voorheen Villa 13 gelegen was. Als publiciteitsstunt kondigde het park eerder aan een villa te huur te zetten, voor het bedrag van 666 euro per maand, maar wie het huis wil bezichtigen zal alvast op zijn hoede moeten zijn.

 

We besloten tijdens de eerste Halloweendag meteen naar het park te trekken om dit nieuwe spookhuis te ontdekken. Op deze dag waren alle spookhuizen gratis te bezoeken, zo ook Black Rose. De ludieke promotieactie, waarbij de villa op een echte immo-site terecht kwam had ons al meer dan nieuwsgierig gemaakt en deze nieuwsgierigheid zou enkel maar groeien.

De familie Rose heeft in dit spookhuis haar intrek genomen en viert dit met een feestmaal, maar wat staat er nu precies op het menu, jij misschien? Zonder al te veel te spoilen vertellen we hoe we het huis ervoeren.

Het wordt meteen duidelijk dat dit huis totaal niet meer te vergelijken valt met de oude Villa 13. Je betreedt de villa nu via de kelderingang en krijgt een soort rondleiding, maar opgelet, eens binnen is het zeer moeilijk nog te ontsnappen, geboeid zal je je lot ondergaan.

Wie de rondleiding volgt kan meerdere routes opgestuurd worden, waardoor eenieder een andere ervaring kan ervaren, maar uiteindelijk kom je weer samen aan de feesttafel, wie of wat daar opgediend wordt moet je zeker zelf gaan ontdekken.

 

Onze eindconclusie

Een meer dan sterk spookhuis, dat niet zozeer heel veel scares bevat, maar eerder een beleving aanbiedt. De scenes in het huis werden mooi uitgewerkt, zodat je echt wel een verhaal meekrijgt, maar dit is niet voor iedereen hetzelfde door de verschillende routes. We vonden dit mogelijk wel het best uitgewerkte huis dat dit jaar op het Halloweenlijstje van het park staat.

Een minpunt vonden we de muziek in de wachtrij. Door een grote drukte, moesten we lang aanschuiven, tja het was dan ook gratis op deze dag. Maar tijdens het lange aanschuiven speelde er maar een lied door de luidsprekers dat eindeloos op repeat stond, meer afwisseling had hier welkom geweest.