Hoogste punt nieuwe Dive Coaster Canada’s Wonderland bereikt

Bij Canada’s Wonderland wordt volop gebouwd aan een Dive Coaster die volgend jaar geopend zal worden. Deze zal de grootste in haar soort worden. Vorige week bereikte de bouw haar hoogste punt met de installatie van de first drop.

 

Yukon Striker, ’s werelds grootste Dive Coaster, wordt momenteel gebouwd in Canada’s Wonderland. De achtbaan bereikte onlangs haar hoogste punt met de installatie van de first drop. Van deze drop zullen bezoekers volgend seizoen een duik maken van 75 meter en onder een meer door gaan.

 

 

 

Yukon Striker

Yukon Striker wordt gebouwd door de Zwitserse firma B&M, of Bolliger en Mabilard. Deze achtbaan zal een first drop bevatten van 75 meter. Later tijdens de rit volgt een tweede verticale drop. Er zijn vier inversies verwerkt in het 1105 meter lange parcours, waaronder een looping, wat uniek is op een dive coaster. De topsnelheid zal 130 km/h bedragen.